Shiatsu Praktijk Het Zand

Jeanette Spies

Na het afronden van mijn studie aan de lerarenopleiding ben ik als lerares Frans gaan werken in het voortgezet onderwijs. 
In de tijd dat ik ben gaan werken heb ik een shiatsutherapeut ontmoet en ben bij hem in behandeling gegaan voor verschillende klachten. De klachten zijn verdwenen, doordat de blokkades in mijn energiebanen werden doorbroken. Ik merkte dat ik meer mijzelf werd en kon openstaan voor mijn gevoel en kwam erachter dat ik echt een gevoelsmens ben.

Ik ben op zoek gegaan naar hoe ik deze kwaliteit zou kunnen inzetten. Dit heeft er toe geleid dat ik de opleiding tot shiatsu therapeute ben gaan volgen aan de Qing Bai Academie voor Chinese Geneeswijzen. Hierin kan ik mijn gevoeligheid en intuïtie inzetten en mensen met klachten en / of ziektes helpen.

Momenteel leven we in een maatschappij waar veel van ons wordt verwacht. Hier moeten wij mee zien om te gaan, wat ervoor zorgt dat we steeds meer met ons hoofd gaan denken en niet meer naar ons lichaam luisteren. Het lichaam geeft signalen wanneer er iets niet goed zit, maar dat wordt meestal genegeerd. We hebben niet geleerd hoe we hiermee om moeten gaan.

Tijdens mijn werk als docente kom ik veel kinderen tegen die nu al te maken krijgen met klachten die voortkomen uit spanning. Dit kan onder andere leiden tot slecht slapen, hoofdpijn, nekpijn, perfectionisme etcetera. Door deze kinderen op jonge leeftijd al te behandelen, kunnen een hoop klachten verbeteren en voorkomen worden.
Ook kinderen met onder andere ADHD, ODD en / of autisme kunnen baat hebben bij shiatsu therapie.