Shiatsu Praktijk Het Zand

Shiatsu Therapie

Shiatsu behoort tot de Oosterse geneeswijzen en komt uit Japan. Terwijl de oorsprong van Shiatsu uit China komt.
Hier in Nederland vindt deze betrouwbare behandelwijze van ziektes steeds meer zijn weg.

Shiatsu betekent vingerdruk (shi = vinger, atsu = druk) wat al duidelijk maakt dat er met de handen wordt behandeld.  
Met de handen en vingers wordt druk gegeven op de energiebanen (meridianen) van het lichaam. 

Shiatsu zorgt ervoor dat de vitale levensenergie, ook wel Qi, vrijer gaat stromen.
Als energie geblokkeerd wordt, kan dit zich uiten in vele klachten, zoals gespannen spieren, stijfheid, pijnlijke plekken, psychische klachten, allergieën, hoofdpijn, misselijkheid, nek- en schouderpijn etcetera.

Shiatsu bestrijdt symptomen en stimuleert de zelfgenezende kracht van het lichaam. Hierdoor wordt ook de oorzaak van de ziekte aangepakt.
Shiatsu richt zich op het verhelpen van de klachten en op het verbeteren van de algehele conditie van lichaam en geest.

Door de massages wordt het lichaam weer in balans gebracht. Shiatsu werkt ook heel goed als preventieve behandelmethode en is geschikt voor iedereen, dus ook voor zwangere vrouwen en kinderen.

Door de massage leert men ook het verschil te voelen tussen ontspanning en spanning. Hierdoor kan men zelf sneller signalen oppakken van het lichaam, zodat men chronische klachten kunt voorkomen.

Er wordt nog wel gedacht dat een naald (acupunctuur) meerwaarde heeft in een behandeling, maar met onze handen kunnen we echt "voelen". Door een massage te geven gaat de energie (Qi) vrij stromen en kunnen klachten worden verminderd of geheel verdwijnen.
Bij een shiatsu massage kunt u uw kleding aanhouden, echter wel een flexibele broek en T-shirt (korte of lange mouw).


De hand is misschien wel het meest complexe instrument dat de mens kent. Toch beschouwen we de hand als heel vanzelfsprekend.
Denk eens aan de hand op je schouder door een vriend, waardoor je je gesteund voelde of waardoor de dag meer voor je ging betekenen.